Dječji kutak
Baby Shopping

Dječji kutak i organizacija dječjih stvari

Popis opreme za prvu bebu je zbilja dugačak. U prvoj trudnoći često ne znaš koji su ti proizvodi za bebe stvarno nužni i lako se zaigrati s budžetom. U nastavku možete vidjeti još neke dodatne proizvode za bebu koje smo u međuvremenu kupili, a možda dobijete i neku ideju za organizaciju dječjeg kutka.

Dječje stvari su toliko neodoljive da je često teško ostati razuman. Pisala sam već o proizvodima koji nam zapravo nisu toliko nužni i za koje postoje povoljnije alternative. No budimo realni niti sama nisam poštivala ono što sam napisala.

Ipak, naš popis za bebu lagano smo priveli kraju. Oni ključni proizvodi su tu, a ostale ćemo nabaviti kad bebač stigne i kad vidimo iz iskustva što nam još nedostaje i što bi nam bilo praktično za nabaviti.

U početku dobila sam hrpu dječje odjeće od sestre i prijateljice, a kupila sam i nešto odjeće sama. Komad po komad skupilo se tu dosta robice. O tome ste mogle čitati u postu Prva kupovina odjeće za bebu. U međuvremenu sam kupila još neke preslatke pidžamice, štramplice i odjeću za izlazak bebe iz bolnice, to ću vam pokazati s vremenom. Winnie Pooh i Miki Mouse vladaju. 🙂 Nakon toga obavila sam kupovinu drogerijskih proizvoda za bebu: higijena, presvlačenje, kozmetika. Nakon dugog biranja i istraživanja odlučili smo se i za dječja kolica, a posljednje što smo nabavili bio je dječji krevetić.

Beba će za početak biti s nama u sobi, tako da bio je pravi izazov namjestiti sve te nove proizvode u sobu, da sve ne izgleda natrpano, a da opet bude funkcionalno i lako dostupno.

Za početak jedan od ladičara smo prenamijenili iz našeg u ladičar za bebu. U prvoj ladici se nalazi dječja kozmetika i trenutno su unutra neke moje stvari koje ću spremiti u torbu za rodilište. U drugoj i trećoj ladici je odjeća za bebe raspodijeljena po veličinama. U drugoj ladici su veličine 56 i 62, a u trećoj veličine 68 i 74. U četvrtoj ladici su cipelice, baby monitor i još neke rezervne dekice. Prije koji tjedan sam oprala i opeglala svu robicu, a kupila sam i ove Ikea kutije za ladičar za bolju preglednost. Cijena je bila 49,90 kuna za 6 kutija. Dobra organizacija je pola posla kasnije. 🙂

Preslatke su mi ove papuče I love Papa. 🙂 Našli smo ih u Deichmanu za 20ak kuna.

Izvor fotografija: unsplash.com, vlastite fotografije

Kako smo uzeli dječji krevetić većih dimenzija koji se kasnije pretvara u krevet, smjestili smo ga uz naš krevet i jedan kut sobe ostao je prazan, tako da smo u Ikei kupili i prematalicu. Cijena je bila 499 kuna. Moja ideja je bila kupiti još jedan Ikea ladičar od tri ladice i na njega samo staviti onu plastiku za prematanja. No moj muž je inzistirao na prematalici, rekao je da će mi biti praktičnije i lakše, a i već imamo dva ladičara u sobi. Ono što je super ovaj produžetak gore se može skinuti tako da će kasnije služiti kao polica za knjige ili igračke u dječjoj sobi.

Kako je malo udaljena od zida u taj prostor iza ćemo taman spremiti kadu. Kada je Winnie Pooh iz Bubamare, nasljeđe od nećaka. Ideja je kupati bebu na toj prematalici, s obzirom na to da je blizu radijator i topli je kutak. 🙂 Podlogu za prematanje su nam kupili dragi prijatelji u Bubamari, skupa smo je odabrali. Super mi je zbog ovog mjerača visine bebe.

Kako prematalica ima dvije police, zamislila sam da ću na nju staviti sve potrebno za prematanje i kupanje. Znači pelene (koje još moramo kupiti), vlažne maramice, gaze, krpice za brisanje, šampon, kremice. Uzeli smo i ovaj zgodni set kutijica koje se zakače za prematalicu, priručna kanta za smeće i ovi držači za kremice, vatice i ostalo što će nam trebati. Cijena tog seta bila je isto 49,90 kuna. Ove sive kutije su iz Emmezete i imam ih od prije, dobro će doći za spremanje tih nekih sitnica koje ćemo svakodnevno koristiti da ne budu baš izložene.

U okviru je karikatura muža i mene. Dobili smo je na dar od vjenčanih kumova. U pozadini je most u Budimpešti. Tamo smo se zaručili prije sad već dvije godine na dočeku Nove godine 1.1. točno u ponoć na gradskim ulicama, ispod novogodišnjeg vatrometa. Bilo je minus petnaest 🙂

Izvor fotografije: vlastite fotografije

Puzzle koje će kasnije služiti za puzanje mi je kupila sestra u Pepcu, ne znam kolika mi je cijena. Za sada će koristiti kao tepih ispred prematalice.

Pisala sam već da imam problema s pronalaskom lijepe torbe za pelene po prihvatljivoj cijeni. Na kraju sam kupila sivi ruksak s Miki Mausom, u Mulleru za 200 kuna. Po boji se super uklopio na kolica, a draži su mi ruksaci nego one “poštarske” torbe. Stane u pretinac ispod kolica, a možemo ga nositi i na leđima. Ima par pretinaca pa će biti ok za organizaciju stvari.

Dječji kutak

Izvor fotografije: vlastita fotografija

U par navrata kupila sam povoljno još neke detalje: Mjesec s pingvinom koji svira uspavanku i ova igračka koja se može zakačiti za auto sjedalicu ili kolica. Svaka figurica ima neki efekt (šuška, pišti), za zabavu bebe. Oboje sam uzela u Pepcu, jedan je proizvod bio 35, a drugi 45 kuna inače su u dječjim dućanima puno skuplji. Tješilicu zeca je kupila je sestra. Nekako prevladavaju sivi, neutralni tonovi i bijeli namještaj. Što mi se baš sviđa.

Izvor fotografije: vlastite fotografije

I to je to.

Drage mame kako vam se sviđa naš dječji kutak?

Jeste li i vi opsjednute s organizacijom dječjih stvari ili sam to samo ja? 🙂

Pusa i zagrljaj,

Buduća mama.

Svidio ti se post? Lajkaj ga ili podijeli prijateljicama 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)