Pakiranje za izlazak s bebom
Korisne informacije

Pakiranje za izlazak s bebom

Kako je Lukas navršio već 3 mjeseca, sve smo manje s njim kod kuće. Svaki izlazak s bebom zahtjeva i određene pripreme i pakiranje nekih nužnih stvari. U nastavku možete pronaći malu check listu s proizvodima koji će vam dobro doći prilikom izlaska s bebom.

Izlasci s bebom nisu baš tako jednostavni, a ni spontani. Novčanik i mobitel više vam neće biti dovoljni za odlazak na običnu kavu. Tu je još dosta potrepština koje su skoro pa nužne kada vaše malce vodite sa sobom. Pa krenimo redom.

Ako idete negdje s autom prije svega trebat će vam autosjedalica prilagođena veličini bebe.

Ako ćete boraviti negdje na zraku dobro će doći i kolica. Možete ponijeti samo podvozje – onda nemojte zaboraviti ponijeti adaptere (kao što smo mi zaboravili prilikom prvog izleta, pisala sam o tome u postu Šest velikih tjedana), kako bi na njega mogli staviti autosjedalicu. Ako hoćete da je djetetu komfornije radije uzmite cijela kolica.

Prilikom vožnje u autu i kolicima obavezno je tu i dekica.

Osim toga treba voditi računa o bebinim potrebama. Znači trebat će vam oprema za presvlačenje, hranjenje, rezervna odjeća, tetra pelene i krpice, a kad je dijete već malo veće obavezna je i neka igračka za zabavu po putu.

Izvor fotografija: usnplash.com, pexels.com

Mi uvijek nosimo naš Mickey Mouse ruksak u koji potrpam sve Lukasove stvari. U njemu su obavezno:

Podloga za presvlačenje (2 komada) – uvijek dobro dođe, bilo da idete kod liječnika, nekoga doma ili u kafić, restoran, izletište. Mi trenutno koristimo Violetine jednokratne podloge, koje su primjenjive po nekoliko puta. Eventualno ako ih koristimo kod liječnika onda ih odmah bacim iz higijenskih razloga.

Pelene – 2 do 3 komada, a ako idemo na cijelo popodne ponesem i više, od viška glava ne boli. Kombiniramo Pampers Premium Care i Violeta Double Care (ovisno o akcijama). Te dvije varijante su nam se pokazale najbolje, a od nedavno smo prešli na veličinu 3 (6+ kilograma).

Krema za pelensko područje – trenutno koristimo kremicu iz ljekarne Švaljek.

Vlažne maramice – osim za presvlačenje dobro dođu za obrisati lice, ruke, pa i površine u autu. Već neko duže vrijeme koristimo ove Violetine.

Dude – doma ih toliko ne koristimo, ali ovako na putu znaju biti spas za umirivanje. Koristimo Mam i Nuk dude koje ste mogle vidjeti u postu Kupovina drogerijskih proizvoda, a tu je obavezno i vezica s Facebook stranice Baby Bugs, tako da dudu ne izgubimo.

Flašica – nju ne nosim uvijek, jedino kada znam da ga neću moći hraniti dojenjem, onda u flašicu stavim malo izdojenog mlijeka. Koristimo Aventovu najmanju bočicu i njihove vrećice za izdojeno mlijeko. (U slučaju da se beba hrani adaptiranim mlijekom onda ćete ponijeti i adaptirano mlijeko, dozer i termosicu s vodom prilagođene temperature).

Rezervni jastučići za dojenje – trenutno koristim Baleine, ali dobri su mi i Chicco.

Zamjenska odjeća – kako s malom bebom nikad ne znaš kada će se smočiti ili uprljati, u torbi je uvijek minimalno jedan zamjenski bodi, hlačice i čarape, neka toplija jaknica ili vesta i kapica.

Tetra pelena i gaza – iz istog razloga kao i zamjenska robica, uvijek dobro dođu za obrisati bebu ili prekriti površinu gdje beba leži.

Sad kada dođe ljepše vrijeme ubacit ćemo u torbu i obaveznu kremu za sunčanje s visokim faktorom. Ovdje moram napomenuti da se kremice ne preporučuju za bebe mlađe od 6 mjeseci. Za manje će biti dovoljna lagana odjeća i šeširić.

I to je ukratko to.

Sad već imam iskustva pa vrlo brzo potrpam sve u torbu, ali u početku bi uvijek nešto zaboravili. Zato sad imam ovu check listu. 🙂

Na fotografiji možete vidjeti naše uobičajeno pakiranje.

Izvor fotografije: vlastita fotografija

Ovo je popis stvari za bebe koje još ne jedu krutu hranu, tako da nakon 6 mjeseci ovaj će se popis produžiti s kašicama, žlicama za hranjenje, plastičnim podbratkom, smokićima, keksićima. Kad dođe vrijeme složit ću duži popis.

Drage mame kako izgledaju vaši izlasci s bebom?

Što još osim navedenog obavezno imate u torbi?

Pusa i zagrljaj,

Buduća mama.

Svidio ti se post? Lajkaj ga ili podijeli prijateljicama 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)