Bridget Jones Drugo stanje
Mamina čitaonica

Drugo stanje Bridget Jones

Rubrika mamina čitaonica na blogu nekako je najmanje posjećena pa sam ju odlučila malo aktualizirati. Ovaj put umjesto stručne literature odabrala sam jedan kratki roman. Popularna ChickLit, lagano štivo za kraćenje trudničkih dana, a to je knjiga Drugo stanje Bridget Jones. Kako mi se svidjela pročitajte u nastavku.

Autorica romana je Helen Fielding i ovo je njena četvrta knjiga o Bridget Jones. Ako i niste čitale dosadašnje knjige sigurna sam da svaka od vas zna tko je Bridget iz popularnog serijala istoimenih filmova (prvi je izašao davne 2001). Simpatična bucka u vječitoj bori sa svojim kilogramima, koja nosi velike, bijele, bapske gaće, pije, puši, psuje i čezne za velikom ljubavi.

Ovoga puta Bridget je u svojim ranim 40-ima, uspješna je poslovna žena, dotjerane linije, ali i dalje solerica koja čezne za velikom ljubavi. Uz to pod velikim pritiskom je okoline (posebno majke), kako je krajnje vrijeme da rodi dijete s obzirom na to da joj biološki sat otkucava.

Igrom slučaja u njen život se ponovno vraćaju dva partnera – ukočeni odvjetnik Mark Darcy i zavodljivi ženskar Daniel Cleaver. Kada već misli da je ušla u menopauzu Bridget shvaća da je trudna. Jako je sretna zbog toga, jedino pitanje koje ostaje je tko je od ove dvojice otac djeteta? Neću vam otkriti detalje to ćete morati pročitati u knjizi.

Bridget Jones Drugo stanjeIzvor fotografija: pexels.com, Školska knjiga

Otkrit ću vam samo jedan kratki ulomak koji mi se svidio. Radi se o prvom ultrazvučnom pregledu. 🙂

„Okrenula je ekran prema meni i to je bilo to. Ljubav. Slika je bila mutna – mala okrugla glavica poput, poput…bebe. Minijaturna osoba u mojem trbuhu! Nosić, usta, ručice pokraj usta! – najljepše biće koje sam ikad vidjela. „

Knjiga je jednostavna za čitanje, šarmantna i duhovita (scene s oba tate na ultrazvuku ili na trudničkom tečaju i njihovo vječito nadmetanje). Bridget se kao i svaka trudnica bori s uobičajenim problemima. Mučnine i žudnja za krumpirićima sa sirom, trenutci usamljenosti, osjećaj da ju nitko ne razumije, prijateljice koje ju prestaju pozivati van zato što više ne može ispijati koktele s njima, kao i prijateljice koje su već majke sa svojim savjetima i iskustvima za koje nije pitala.

Ako tražite ozbiljno štivo, onda ovo nije knjiga za vas. Ako tražite luckastu knjigu, sa smušenom ženicom u drugom stanju mislim da je knjiga idealna. Umjesto opuštanja uz komediju pred tv-om nasmijat ćete se s knjigom u ruci.

Film Drugo stanje Bridget Jones  je izašao još prije 2 godine, ali tada nisam bila u svijetu mama i beba pa nisam obraćala pažnju. 🙂 Nisam ga uspjela pogledati online, ali po traileru mogu reći da mi je Renée Zellweger u ovoj ulozi zbilja beskrajno simpatična. Film se navodno dosta razlikuje od knjige.

Drage mame jeste li pročitale ovu knjigu? Kako vam se svidjela?

Jeste pogledale film Drugo stanje Bridget Jones? Što mislite o njemu?

P.S. Pratite me na Facebook stranici Dnevnik buduće mame. Sutra nam slijedi prvo darivanje. 🙂

 

Pusa i zagrljaj,

Buduća mama.

Svidio ti se post? Lajkaj ga ili podijeli prijateljicama 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *