Saznali-smo-spol-našeg-djeteta
Drugo tromjesečje,  Moja trudnoća

Saznali smo spol našeg djeteta

Saznati spol vašeg djeteta pravo je uzbuđenje. Mogu reći da niti muž niti ja nismo bili opterećeni spolom. Jednako smo željeli i dječaka i djevojčicu. Ovo nam je prvo dijete tako da najvažnije da sve prođe u redu. Kad sam bila mlađa maštala sam u djevojčici i rozim haljinicama, kad sam dobila nećaka prije nešto manje od dvije godine, zaključila sam da su dječaci skroz cool. Tako da oba dvije opcije za mene su bile odlične. Kada smo saznali spol našeg djeteta pročitajte u nastavku.

Odlazak kod ginekologa u posljednje vrijeme postao je pravi užitak. Nekada mi je to bila tlaka i prisiliti se na jedan pregled godišnje bilo mi je teško. Mislim da to sve ovisi o trenutku dok ne nađete pravog liječnika. Pregledi u trudnoći sasvim su nešto drugo, prava mala avantura. Volim vidjeti da je s našom bebom sve u redu, a i promjene u samo nekoliko tjedana su nevjerojatne.

Krenuli smo od sasvim male točkica u četvrtom tjednu, u šestom se već vidio oblik tijela, srce koje kuca i mozak. U osmom tjednu već je to bila prava mala beba.

U 12. tjednu trudnoće obavila sam anomaly scan. Ovo je dosta detaljan pregled. Trajao je oko pola sata i doktorica je pregledavala sve mjere djeteta. Od težine i veličine do pravilnog razvoja dijelova tijela. Ovo je prvi pregled na kojem sam čula srce svoje bebe i bilo je zbilja divno. Bebino srce je puno brže nego srce kod odraslih. Srce moje bebe kucalo je brzinom 167 otkucaja u minuti. Vidjela sam ovaj puta nešto jasnije i mozak, bubrege, krvne žile, kralježnicu i postojale su naznake da je u pitanju dečko.

U 16. tjednu to je i potvrđeno. Pravi mali zdravi dječak. Sada već veći od 10 cm s težinom 145 grama. Već smo odabrali i ime i sada više bebu ne zovemo samo beba nego po imenu. Sad čekamo prve udarce, da nam se javi da je tu i da nas čuje, svi kažu da je to poseban doživljaj.

Saznali smo spol našeg djeteta

Izvor fotografija: unsplash.com

Ono što mislim da je jako bitno – uključite vašeg partnera. I tate su tu jako bitni, već od prvog dana. Otiđite s njim na pregled da i on vidi u živo kako to izgleda. Moj muž kako radi u drugoj državi do sad nije mogao ići sa mnom na preglede i jako mu je žao zbog toga. Više puta je rekao a daj hoću i ja ići. Ipak današnja čuda tehnologije malo će vam pomoći i u tome.

Ono što me oduševilo kod moje doktorice je aplikacija Hello mom. To je Samsungova aplikacija koja se povezuje s ultrazvukom i omogućuje vam prijenos fotki na vaš mobilni telefon. Tako da sada na mobitelu imam pravu malu zbirku fotografija našeg sina u neobičnim pozama – od istezanja, ruku na glavi, do frajerskog položaja noga preko noge. Sve to jednostavno možete shearati s kime želite. Mužu odmah nakon što izađem s pregleda i onda se zajedno rastapamo nad bebom. U aplikaciju možete upisati i buduće preglede, ime vašeg djeteta, različite bilješke, a postoji i pregled dana trudnoće koji su vam ostali. Ako ste u mogućnosti svakako preporučujem posjet liječniku koji nudi tu opciju. Evo jedna fotka našeg sina s aplikacije Hello mom, iz 16. tjedna trudnoće.

 Saznali-smo-spol-našeg-djeteta

Izvor fotografije: Hello mom aplikacija

Beba popunjava mjesto u vašem srcu za koje nikada niste ni znali da je bilo prazno. (Nepoznat autor)

 

Osim aplikacije Hello Mom svoju trudnoću pratim i preko aplikacije Pregnancy plus od Philipsa. Tu sam aplikaciju pronašla na netu kao preporuku brojnih mama. Na ovoj aplikaciji osim što možete pratiti trajanje vlastite trudnoće, nudi vam i galeriju realističnih fotografija bebe po tjednima, kako se razvija beba i kakav je njen položaj u vašem tijelu. Simpatična mi je i usporedba djeteta s voćem, tako npr u 16.tjednu u kojem sam sada beba je veličine Avokada s težinom oko 100 grama i veličinom oko 11 centimetara. Simpatično je zato što je ponekad teško vizualizirati koliko je dijete s obzirom na to da trbuh još uvijek nije tako velik.

Osim toga svaki dan objavljuju se po dva članka s aktualnom temom. Zanimljivo je što često dobijem odgovore na pitanja koji su mi upravo u tom trenu na pameti. Riječ je o blogovima koje pišu mame iz svog vlastitog iskustva. Svakako preporučujem, ako ništa drugo dobro ćete se zabaviti. Video o funkcionalnostima aplikacije pogledajte na linku.

Kako sad sa sigurnošću znamo da je dečko uskoro planiram prvu kupovinu dječje robice. Vjerujem da će biti zabavno.

Drage mame kada ste vi saznale spol vašeg djeteta?

Koje aplikacije koristite za praćenje vaše trudnoće?

 

Pusa i zagrljaj,

buduća mama.

 

Svidio ti se post? Lajkaj ga ili podijeli prijateljicama 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)