Drugi rođendan bloga
Blog

Drugi rođendan bloga

Jučer je Dnevnik buduće mame proslavio svoj drugi rođendan. Meni su ove dvije godine bloganja proletjele. Kako je rastao blog rasla sam i ja. Od uplašene trudnice do ponosne majke živahnog jasličara. Jučer sam objavila post na Facebooku, ali pošto vas je ipak puno više na blogu evo mali osvrt i ovdje.

U ove dvije godine na blogu i na društvenim mrežama smo se dotaknuli brojnih trudničkih i majčinskih tema. Razmijenile smo bezbroj poruka i iskustava i mislim da je to najveća vrijednost svega ovoga.

Ova divna mala zajednica na blogu, Facebooku i Instagramu. Nevjerojatno je kako zapravo svi kao mladi roditelji imamo slične brige i drago mi je što su moja iskustva nekome uspjela pomoći, olakšati ili vas malo ohrabriti u pripremi za novu ulogu – ulogu majke. 🙂

Svidjelo mi se kako mi je jedna mama napisala da se vidi da sam postovima htjela pomoći budućim mamama. I jesam. Kao buduće mame toliko toga vas brine i muči i zapravo kad ti neko da informacije iz prve ruke i vlastitog iskustva to puno znači.

Drugi rođendan bloga

Izvor fotografija: unsplash.com

I dalje najčitaniji postovi su oni o trudnoći (Programi lojalnosti, Ulazak u 9.mjesec trudnoće i Što sam spakirala u torbu za rodilište). Ja sama obožavam čitati postove o trudnoći i prisjećati se nekih posebnih trenutaka kao što su prvi otkucaji bebina srca i prvi pokreti. Vesele me i postovi s početka majčinstva, prisjećanje na prvu prospavanu noć, kasnije i prve korake i prvo izgovoreno MAMA.

U fazi trudnoće uložila sam najviše svog vremena i truda u pisanje i to se i danas prepoznaje. Sve ono što me zanimalo/mučilo podijelila bi na blogu/Facebooku i vrlo brzo dobila odgovore, tuđa iskustva i podršku.

Uvijek kad je u pitanju ovakva godišnjica volim malo baciti oko na statistike. Ono što me oduševilo je da je blog u ove dvije godine posjetilo više od 62 000 korisnika. Naravno, neki su došli i otišli, ali mjesečno ga redovito posjećuje više od 7500 korisnika i taj broj neprestano raste. Čisto za usporedbu vidim u postu za prvi rođendan da ih je tada bilo oko 2500 na mjesečnoj bazi. Također vrijeme zadržavanja na blogu mi pokazuje da se tekstovi zaista čitaju. Svaki dan na blog u je 200-300 nekad i više čitatelja.

Drugi rođendan bloga

Izvor fotografija: unsplash.com

Meni su ovo velike brojke. Brojke koje ti ne daju da samo tako odustaneš od pisanja. Svi koji blogaju iz hobija znaju da ima perioda kad želiš odustati, ali ej 300 ljudi dnevno čita tvoje postove. Pa to je super. Današnje vrijeme interneta je zbilja čudesno. Tko bi rekao prije 20 godina da će netko na drugom kraju Europe čitati moje tekstove. Drage mame iskoristite te prednosti današnjeg vremena. Za razvoj svojih talenata, ali i za neko osobno zadovoljstvo i novo iskustvo. 🙂

Trenutno malo manje pišem i rjeđe objavljujem, ali i dalje jako volim ovaj blog. Lukas je već veliki hoda, priča, ide u vrtić. Blog je malo stariji od njega. 🙂 Neću reći da mi fali inspiracije, samo trenutno mi odgovara manje objava i neke nove teme, sadržaji i interesi.

Za kraj samo kratko – HVALA. Posebno Vama drage moje koje ste tu od samog početka i koje ste sa mnom brojale dane do poroda, koje ste mi slale poruke podrške u rodilište i s kojima danas prepričavam dogodovštine naših jednogodišnjaka. 🙂

Hvala i dragim suradnicima koji su na bespućima interneta pronašli moj blog i javili mi se. 🙂

Drugi rođendan bloga

Domenu sam zakupila na još godinu dana i veselim se vidjeti što nam nova blog godina donosi.

Drage mame koje su vama omiljene teme na blogu?

Pusa i zagrljaj,

Buduća mama.

Svidio ti se post? Lajkaj ga ili podijeli prijateljicama 🙂