Kako sačuvati prve bebine fotografije
Kreativni kutak

Kako sačuvati prve bebine fotografije

Pamtite li dan kada ste prvi put vidjele svoju bebu na ultrazvuku? U periodu oko 12. tjedna većina mama je obavila jedan detaljniji pregled. Tada su se prvi put na ultrazvuku vidjeli jasni obrisi bebe – ruke, noge, nosić, usta, lice i prve naznake spola. Ponosno smo ponijele prve fotke bebe kući. Taj tjedan sam prvi put čula i ubrzano bebino srce. I bilo je lijepo. Iako su za vrijeme trajanja trudnoće sve te uspomene još svježe u glavi, s vremenom će izblijediti. Upravo zato brojne mame imaju potrebu nekako ih sačuvati. Na internetu sam potražila ideje kako sačuvati prve fotografije s ultrazvuka. 

Jedan od razloga zašto pišem ovaj blog je i zbog sačuvanja uspomena na prve dane trudnoće i majčinstva. Kako ove osobnije postove (rubrika moja trudnoća) pišem uvijek u realnom vremenu (neposredno nakon pregleda), uspjela sam nekako zabilježiti svoje prve osjećaje, emocije, stanja kroz koja sam prolazila.

Na dan kad sam saznala da sam trudna, kad sam došla kući, sjela sam za laptop i napisala svoj prvi dnevnik post. Pisala sam sve što mi je bilo u tom trenu na pameti. Mislila sam da će ostati u tom mom Word dokumentu, ali ispalo je da sam ga ipak podijelila online. Taj Word dokument je još uvijek aktualan, samo je trenutno prepun mnogo različitih tekstova koje redovito čitate na Facebooku i blogu. Danas sam baš sretna zbog toga. Rado čitam te osobne postove i prisjećam se kako sam se osjećala. Često se i nasmijem svojim glupostima i nepotrebnim brigama.

U posljednjem postu Kupili smo dječji krevetić, pokazala sam kinderbet i prvu posteljinu koju smo kupili. Ono što još trebamo osmisliti su neki detalji za dječji kutak. Imam već dosta fotki našeg sina s ultrazvuka. Nešto isprintanih, a nešto na mobilnoj aplikaciji i jednu svakako planiram uokviriti.

Na blogu sam otvorila novu rubriku – Kreativni kutak. U njoj ću u buduće objavljivati neke postove s kreativnim idejama, a možda se ohrabrim i za neki DIY uradak. 🙂 Božićno je vrijeme idealno za tako nešto.

Evo nekoliko ideja na današnju temu.

Za početak bebinu fotku s ultrazvuka možete jednostavno uokviriti u neki zgodan okvir.Kako sačuvati prve bebine fotografije

Izvor fotografija: unsplash.com,  www.zulily.com

Na fotki niže je kreativan način objave trudnoće budućem tati. Ovakve okvire imate za kupiti u Ikei za oko 50 kuna, a ostalo dajte mašti na volju. Hobby Shopovi ili Pinterest su pravi izvor inspiracije. 🙂

Kako sačuvati prve bebine fotografije

Izvor fotografije: www.etsy.com

Od fotke s ultrazvuka možete napraviti i pravo malo umjetničko djelo i to printanjem fotke na slikarsko platno.

Kako sačuvati prve bebine fotografije

Izvor fotografije: amazon.com

Ako ove uspomene želite uvijek nositi sa sobom možete ih otisnuti na nakit ili privjesak. Na ogrlice, narukvice ili privjesak za ključeve možete otisnuti sliku s ultrazvuka ili dati ugravirati (urezati) prve otkucaje bebinog srca.  Evo kako to izgleda.

Kako sačuvati prve bebine fotografije

Izvor fotografije: www.etsy.com

Kako sačuvati prve bebine fotografije

Izvor fotografije: www.etsy.com

Jedan od apsurda koji sam nedavno vidjela na netu je ideja da mame u svoj nakit ugrađuju dijelove pupčane vrpce, bebine kose, kapljice majčina mlijeka. Ovakav komad nakita osmislila je jedna mama s Floride. Riječ je o srebrnom lančiću s privjeskom od voska, a može biti vaš već za 175 dolara.

Kako sačuvati prve bebine fotografije

Izvor fotografije: www.dailymail.co.uk

Tu stvarno povlačim granicu. Ne razumijem baš taj oblik umjetnosti i ne izgleda mi lijepo. Sigurno postoji bolji način za dokaz bliskosti s bebom. 🙂

I to je to. Ja ću jednostavno uokviriti fotku u neki lijepi okvir, bez pretjerivanja, a opet da se ne zagubi. Ako smislim nešto zgodno stavit ću svakako na Blog ili Facebooku.

Drage mame kako vi čuvate prve fotke vaše bebe s ultrazvuka?

Što kažete na neke od ideja iz posta? 🙂

 

Pusa i zagrljaj,

Buduća mama.

Svidio ti se post? Lajkaj ga ili podijeli prijateljicama 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.