Tko se boji komaraca još
Proizvodi za djecu,  Proizvodi za mamu,  Recenzija proizvoda

Tko se boji komaraca još

Vratili smo se s godišnjeg odmora u prilično hladan Zagreb i pomislili da je ljeto za ovu godinu gotovo. No, nije trebao dugo i ponovno su krenule visoke temperature, a s njima su se vratili i prilično dosadni komarci. Ne znam kako je u vašem gradu, ali kod mene ih nikad nije bilo više na dvorištu i u parkovima. U borbi protiv komaraca ove godine smo isprobali prirodne Dea Flores repelente i roll on ulje nakon uboda.

Ranije sam pisala nekoliko članaka o Dea Flores prirodnim proizvodima. Moj favorit za Lukasa je i dalje Respirata Kids balzam za prsa, koji nas je pratio na godišnjem i brzo riješio problem začepljenog nosića. Novo otkriće mi je i eterično ulje lavandin koji koristimo u difuzoru na poslu – jako ugodno i opuštajuće.

Što se tiče repelenata prvo što mi se svidjelo kod Dea Flores proizvoda je to što su u usporedbi s komercijalnim repelentima, koji su mirisima jako agresivni, ovi prilično nježni i ugodni. Sadrže eterična i citrusna ulja poznata po svojim svojstvima odbijanja insekata. U ponudi je više verzija sprejeva i ulja za odrasle i za djecu, a postoje i repelenti koji se raspršuju putem difuzera. Svi proizvodi su prirodni i ne sadrže omraženi DEET. Evo koje smo proizvode mi isprobali.

Repellent za difuzer odlična mi je opcija za stan, a i boravak na dvorištu. Na terasi upalim difuzer i ukapam nekoliko kapljica ove sinergije i lakše se diše. Inače čim sjednem minimalno 10 komaraca se polijepi po rukama i nogama i zapravo izbjegavam duži boravak tamo. Ovako uz mirisnu maglicu brzo se razbježe. Ulje sadrži kombinaciju lavandina, citronele, pačulija i eukaliptusa limunskog. Vjerujte bolja opcija nego neki intenzivni sprej ili one spirale koje se pale, a podave sve oko sebe, a ne samo jadne komarce. 🙂

Dea Flores Repellent za difuzere

Izvor: vlastita fotografija

Druga opcija repelenta koji smo isprobali je ona „to go“. Repellent kids, sprej za djecu iz Mommy’s sunshine linije. Također sadrži mirisna ulja lavandina, citronele, eukaliptusa. Osim eteričnih sadrži i biljno ulje badema, jojobe, andirobe, tako da lijepo njeguje kožu i nije masno. Piše da se može koristiti za djecu već od 6 mjeseci starosti, a posudimo ga i mi odrasli. Njega obavezno nosimo na izlete u prirodu, a dobro nam je došao i na Lukasovom prvom kampiranju. 🙂

Dea Flores Repellent KIds

Izvor: vlastita fotografija

I treći proizvod je roll on certificirano organsko ulje nakon ugriza komaraca i insekata. Uz tanki sloj ulja ubod brzo prestane svrbjeti. Ima nešto intenzivniji neobičan miris na prvu – kombinacija organskih ulja kantariona, nevena i tamanua. Parkiranje je super praktično na nanošenje (roll on), a stane i u najmanju torbicu. 🙂 Može se koristiti za odrasle i za djecu stariju od 3 godine.  

Dea Flores after bite ulje

Izvor: vlastita fotografija

Na webu, uz kod LJETO25, možete iskoristiti 25% popusta na sve navedene Dea Flores proizvode protiv komaraca pa svakako checkirajte na linku.

Drage mame kako je s komarcima u vašem gradu/ mjestu?

Koja su vaša prirodna rješenja protiv komaraca?

Pusa i zagrljaj,

mama Željka.

Svidio ti se post? Lajkaj ga ili podijeli prijateljicama 🙂