Davita klik
Upoznajte brend

Upoznajte brend – Davita klik

Fotografije su najljepši čuvari uspomena. Pogotovo kad su u pitanju naše bebice. Zna to i gospođa Gordana, vlasnica brenda Davita klik. 2015. pokrenula je tvrtku koja se bavi fotografiranjem beba, djece i mladih obitelji. Ako ste i vi trudnica ili mlada mama i razmišljate o profesionalnom fotografiranju vaših bebača više informacija o Davita kliku pročitajte u našem intervjuu u nastavku.

Za početak, recite nam nešto o sebi. Tko stoji iza brenda Davita Klik?

Moje ime je Gordana Kozić. Tijekom života okušala sam se u različitim poslovima. Najdraži mi je rad s djecom i trgovina. Prije nego sam i sama postala majka (danas imam dva odrasla sina 23 i 25 godina) registrirala sam čuvanje djece predškolske dobi u igraonici  Zvončići. Nakon prvog poroda, nisam mogla cijeli dan biti u igraonici i počinjem raditi sa suprugom u firmi koja se bavi trgovinom. Tu stječem vjerne kupce i pronalazim zadovoljstvo u radu.

U jednom periodu života kada je najveća recesija u Hrvatskoj, ja sam razvedena žena s dvoje djece bez posla. Tada nastaje Davita klik. Igrom slučaja u traženju posla, upoznala sam nove kontakte i saznala na koji način se rade fotografiranja beba i mama u rodilištu i složila i prilagodila taj koncept našim obiteljima. Spojila sam svoju ljubav, znanja i vještine.

Davita klik

Izvor fotografije: Davita klik

Tko čini Davita klik tim danas?

Ima nas puno. Svi moji suradnici su vanjski suradnici. Tri fotografkinje, dizajnerica koja priprema tisak, tiskara koja tiska materijale i naša draga “ tiskarica“ koja ručno radi knjige. To su stalni suradnici. Po potrebi se konzultiramo s pravnikom i s tvrtkom Ideodizajn i Tanjom Katić Sviličić koja je osmislila dizajn Slika, slika, sličica (knjige, plakate, cjenike…).

Zašto baš Davita klik, ima li ime neko posebno značenje?

Hahaha…. Ime firme trebalo je biti Vita što znači život. Pregledom imena tvrtki postojalo je puno različitih  Vita pa sam dodala prefiks „Da“ kao „daživot“. Kada sam došla prijaviti registriranje firmi, rečeno mi je da ima već to ime pa sam dodala Klik da završimo priču. Škljoc mi je bilo smiješno, a klik postala današnjica. Ništa bez klika!

Po čemu je vaš princip rada drugačiji od usluga drugih fotografa?

Tvrtka smo i tako funkcioniramo. Fotografiramo svaki dan i na kraju mjeseca pripremamo i izrađujemo naručene foto proizvode. Imamo Pravilnik o načinu rada fotografa. Roditelji potpisuju dopuštenje o fotografiranju u svojoj kući. Isto tako, objavljujemo njihove fotografije jedino ako su ustupljene za potrebe tvrtke Davita klik.

Izvor fotografije: Davita klik

Naš koncept rada i proizvodi prilagođeni su bebama od rođenja do godinu dana starosti uz mamu, tatu, stariju djecu.

Kod naših partnera koji su navedeni na web stranici, roditelji mogu doći do Poklon kupona za fotosession i 3 fotografije. To je potpuno besplatno. Ako im se svide promo proizvodi, (fotografkinja ima primjerke proizvoda sa sobom i napravljene fotografije u foto aparatu), mogu naručiti što žele iz naše široke ponude knjiga, plakata, digitalnih fotografija, izrađenih fotografija…. Ako ne žele, imaju novo iskustvo fotosession-a u njihovom domu i tri fotografije koje šaljemo na e-mail roditelja.

Ne radimo u foto studiju, gdje su mogući idealni uvjeti i gdje samo postavite one koji se fotografiraju. Mi fotografiramo u obiteljskom domu (bebe i roditelji su opušteniji), a fotograf se maksimalno treba prilagoditi prostoru i obitelji. Radimo personaliziranu priču od bebinog portreta i imena do stopala. Sve divne kontakte s tatom i sve tople osjećaje s mamom i osmijeh jedne obitelji. Radimo trenutke koji ostaju u knjizi i fotografiji zauvijek!

Izvor fotografije: Davita klik

Osim što je lijepo, koliko je fotografiranje male djece zahtjevno?

Uh…. Jako dobro pitanje! Jednu subotu jedna moja fotografkinja i ja, sjednemo u auto u jutro rano i vratimo se navečer kasno…. cijeli dan pada snijeg i vozimo po lijepom našem i jako brežuljkastom Zagorju i ulazimo u dom 5 obitelji, od koje je svaka specifična i drugačija na svoj način…. često nam kažu mame: „ Kako Vam je lijep posao? Cijeli dan ste s malim bebama“. 🙂 Lijep nam je posao i jako  volimo bebe, ali je i jako je naporno  raditi ovakav posao.

Često bebice bljuckaju pa tako ukiseljene idemo na drugo fotkanje, 🙂 često bebe plaču pa ih varamo s dudicom ili nekom igračkom što svira. Na kraju se na fotkama ne vidi uopće da je beba zapravo cijelo vrijeme plakala, a mi svi tražimo dudicu po kući ili vučemo špagu da igračka svira, a već smo ludi od pjesme.  🙂

Tko se bolje snalazi na prvom photo sessionu bebači ili mame i tate?

Bebači i bebačice……. Neki su tako mali, a tako ravno gledaju u kameru pa nam se čini kako je “ zvijezda rođena“. Mama je mama! Tate, ne bojte se, puno je bezbolnije od fotografiranja vjenčanja! 🙂

 Davita klik

Izvor fotografije: Davita klik

Imate neku situaciju/anegdotu s fotografiranja bebača koja vam je posebno ostala u sjećanju?

Ima ih puno. Radi se o tisućama beba…Obično se kaže za bebu kako je lijepa i kako je slatka. I svakoj mami je njezina beba najljepša što je prekrasno i tako treba biti. Došli smo u obitelj. Bebač od 7. mjeseci i prvo što vidiš su uši. Velike, potpuno klempave… Približila sam se bebaču i dobila osmijeh. Razoružavajući! Najljepši osmijeh koji sam ikad vidjela! To mi je najtoplija i najljepša knjiga! Više ne vidim uši!

Prve fotografije treba negdje i pohraniti, osmislili ste i zgodne foto knjige i plakate za prve bebine fotografije. Hoćete nam reći malo više o vašim proizvodima?

Naš veliki paket obuhvaća sve iz naše ponude. Nazivamo ga crveni paket. Uključuje veliku obiteljsku knjigu, veličine 25×25 s tvrdim koricama i s fotografijama od portreta i imena bebe do fotografije stopala. Čine ju fotografije trenutka i kontakta s roditeljima i starijom djecom koje su stavljene u prikladan i vedar dizajn knjige.

Zatim su tu iste takve dvije male knjige veličine 15×15 cm namijenjene za svaku baku i djeda koji žele pokazati svoje unuče, zatim dvostrani plakat s portretom bebe i podacima o vremenu i datumu rođenja bebe i težini i dužini bebice i s rečenicom dobrodošlice. Zatim veliki plakat A3 format s najljepšim fotografijama koje stavite u jedan okvir. Zatim izrađene fotografije. Digitalne obrađene i sve digitalne neobrađene fotografije s fotosession-a. Postoji i puno manjih paketa i kombinacija foto proizvoda.

Izvor fotografija: Davita klik

Ostvarili ste suradnju s brojnim brendovima za djecu, mame I trudnice, tko su vaši ponosni partneri?

Ponosni smo na suradnju s trgovinama Froddo gdje smo darivali Poklon kupon kod kupnje prvih cipelica. S vremenom smo došli do fotografiranja manjih beba i bebačica. Tako da su nam partneri različiti seminari, predavanja i vježbe za trudnice i mlade mame. (MamaSoon, doula Sanja Bukač Štritof, Fizio). Svaka trudnica i mama kod kupnje u Baby centru Pčelica može tražiti i dobiti Poklon kupon.

Imamo i Ugovor s Rodilištem u Koprivnici. Tamo je naša fotografkinja bila na raspolaganju mama koje se žele fotografirati sa svojom slatkom prinovom. Žao nam je što Zagrebačka rodilišta ne žele razmotriti našu ponudu.

Osim fotografiranja beba, djece i mladih obitelji u vlastitom domu koje još usluge nudite?

Krstitke, koje smo počeli raditi s obzirom na upit naših fotografiranih obitelji, rođendane, premium paket koji je specifičan po tome što je namijenjen za „umotavanje“ bebe ili za poseban fotosession gdje zapravo radimo umjetničku fotografiju. Tu nosimo naše rekvizite, a po želji koristimo i rekvizite od klijenta. Sve po dogovoru. Fotosession traje cca 3 sata.

Davita klik

Izvor fotografije: Davita klik

Kakvi su vaši planovi za budućnost? 

Ostati dosljedni unatoč svim preprekama. Raditi klasičnu uspomenu za bebe koja danas veseli roditelje, a jednoga dana, veselit će već odraslu djecu.

Za kraj imate neku poruku za mame i buduće mame koje čitaju blog?

Drage mame i dragi tate, fotografija i knjiga je jedina trajna uspomena. 🙂

Hvala gospođi Gordani na ugodnom razgovoru, želim vam puno sreće u vašem daljnjem radu. Još puno lijepih dječjih fotografija i zadovoljnih mama i tata.

Davita klik

Izvor fotografije: Davita klik

Drage buduće i mlade mame, ako i same razmišljate o profesionalnom fotkanju vaših bebača (mlađih od godine dana) više informacija i dosadašnje radove Davita klik tima možete pronaći na njihovoj službenoj web i Facebook stranici.

Osim kod ranije navedenih partnera, Davita klik svaki mjesec nekoliko mladih roditelja daruje poklon kuponom i na svojoj web stranici. Kupon uključuje termin fotografiranja, Photosession u vašem domu i tri digitalne fotografije. Kontakt obrazac za prijave možete pronaći na linku Želim poklon kupon, a izgled kupona možete vidjeti u nastavku.

Fotografiranje se vrši u Zagrebu i u gradovima u bližoj okolici (do 100km udaljenosti).

Davita klik

Izvor fotografije: Davita klik

Drage mame jeste li i vi obavili profesionalno fotografiranje s vašim bebačima ili možda tek planirate?

Kakva su vaša iskustva s tih prvih fotkanja?

Pusa i zagrljaj,

Buduća mama.

Svidio ti se post? Lajkaj ga ili podijeli prijateljicama 🙂